Početna » Naše članice

Naše članice

Udruženja pivara Srbije predstavlja kontinuitet u udruživanju pivarskih kompanija još od 1958. godine iz doba stare Jugoslavije. Današnje Udruženje je formalno osnovano 8. jula 2015. godine, i čini ga šest članica, koje spadaju u vodeće predstavnike pivarske industrije u Srbiji.

Cilj Udruženja je da se kroz kontinuiranu saradnju sa državom i partnerima stvori održiva i predvidiva ekonomska klima za rast i razvoj pivarske industrije, kako bi se ostvarili puni potencijali i povećao doprinos razvoju srpske ekonomije.

Članice su sledeće:

Apatinska Pivara doo

Apatinska pivara osnovana je 1756. godine kao „Carska pivara” u Apatinu.

Apatinska pivara je lider na domaćem tržištu u proizvodnji piva, sedište joj se nalazi u Apatinu, komercijalni centar u Beogradu, a distributivni centri su u Odžacima, Inđiji, Mladenovcu, Novom Sadu, Čačku i Nišu.

Prijatelj i pokrovitelj je mnogobrojnih kulturnih, muzičkih i sportskih dešavanja, na nacionalnom i regionalnom nivou: fudbalska Jelen Super Liga Srbije, muzičkih događaja – Jelen Live, Beck’sperience, Sabor trubača u Guči, Beogradski festival piva i dr. Proizvodi: Jelen pivo, Jelen cool, Jelen fresh grejpfrut, Jelen fresh limun, Apatinsko, Nikšićko pivo, Nikšićko tamno, Staropramen, Becks, Stella Artois, Löwenbräu.

Carlsberg Srbija doo

Kompanija Carlsberg Srbija deo je Carlsberg Grupacije, treće po veličini pivske kompanije u svetu. Carlsberg Grupacija posluje na 140 tržišta i zapošljava preko 40.000 ljudi.

Carlsberg je ušao na tržište Srbije krajem 2003. godine, kupovinom pivare u Čelarevu, a 2005. godine pivara dobija prestižno ime Carlsberg Srbija.

Pivaru u Čelarevu osnovao je 1892. godine Lazar Dunđerski, u to vreme jedan od najistaknutijih srpskih veleposednika, na poljoprivrednom imanju svoje porodice. Nakon završetka Drugog svetskog rata u postupku nacionalizacije, pivara je od privatnog, postala državno i društveno vlasništvo. Značajan tehnološki razvoj pivare počinje tek sedamdesetih godina dvadesetog veka.

Posebno nagli razvoj, pivara doživljava 1990. godine kada se montira najsavremenija, potpuno automatizovana variona, kapaciteta 1.200.000 hl godišnje. U toku svoje istorije pivara u Čelarevu je proizvodila: Dunđerskovo pivo, Čib pivo, Tref zlatno pivo, Standard pivo, Herkules crno pivo, Export ala Pilsen, Novosadsko pivo, Specijalno crno pivo, Lav pivo – specijal.

Svoj najpoznatiji brend LAV, pivara je lansirala na tržište 1981. godine, a danas LAV predstavlja jedan od najpopularnijih pivskih brendova u Srbiji.

Pivski portfolio kompanije Carlsberg Srbija broji 12 pivskih brendova: LAV, Twist Limun, Merak, Tuborg, Carlsberg, Budweiser Budvar, Erdinger, Brooklyn, Guinness, Holsten, Grimbergen i San Miguel.

Pored toga, kompanija je proizvođač i distributer poznatog sajder brenda, Somersby.

Jedan od postulata poslovanja kompanije Carlsberg kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou jeste ulaganje u dobrobit lokalne zajednice, pa je tako početkom 2015. godine, kompanija Carlsberg Srbija osnovala fondaciju Carlsberg i Dunđerski koja se bavi dobrotvornim radom u oblastima očuvanja kulturne baštine Vojvodine, zaštite životne sredine, razvoja lokalne zajednice i nauke i obrazovanja.

Heineken Srbija doo Zaječar

HEINEKEN je najrasprostranjeniji proizvođač piva na svetu i ima vodeću ulogu u razvoju i marketingu premium pivskih brendova i cidera. Više od 250 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i posebnih vrsta piva i cidera, predvođenih Heineken® brendom, čine snažan portfolio kompanije.

HEINEKEN ima stabilnu i dobro izbalansiranu geografsku rasprostranjenost i zauzima liderske pozicije, kako na razvijenim tržištima, tako i na tržištima u razvoju. Broj zaposlenih iznosi 73.000, a kompanija posluje u 167 pivara, sladara i drugih proizvodnih pogona u više od 70 zemalja.

Od 2008. u svom vlasništvu ima i Zaječarsko pivo, koje sad pripada vlasništvu Ujedinjenih srpskih pivara, nastale spajanjem Heineken’s Braurei MB i Efes Srbija.

Zaječarsko® pivo je brend sa dugom tradicijom, a vrhunski kvalitet koji ga decenijama odlikuje stvorio je od njega brend koji predstavlja ponos timočkog regiona i istočne Srbije.

Sladara Maltinex doo, Bačka Palanka

Preduzeće Sladara „Maltinex” se nalazi u Bačkoj Palanci i sa radom je počela 1974. godine. Prvobitno instaliran kapicitet proizvodnje je bio 40.000 t slada.

2004. godine je privatizovana od strane francuske kompanije SOUFFLET GROUP, koja je najveća svetska kompanija u proizvodnji slada. Od te godine počinje intenzivan period investiranja kako u povećanje kapaciteta, tako i u poboljšanje i modernizaciju tehnološkog procesa. Najvažniji rezultati tih investicija su povećanje kapaciteta na 72.000 t slada godišnje, kao i poboljšanje kvaliteta slada koji sada odgovara evropskim i svetskim standardima.

Velika pažnja i značajna sredstva se ulažu u organizaciju proizvodnje ječma. Redovno se prate svi noviteti u sortimentu, tehnološkom procesu proizvodnje ječma, zaštiti useva. Sva ta nova znanja se prenose proizvođačima ječma u cilju postizanja viših prinosa i boljeg kvaliteta.

Kontinuiran rad na poboljšanju svih performansi proizvodnog ciklusa su doprineli da danas Sladara ima kvalitetan proizvod koji zadovoljava veoma stroge kriterijume svojih kupaca. Zahvaljujući takvoj razvojnoj politici, Sladara je danas jedna od vodećih sladara u regionu.

Uspešnosti poslovanja preduzeća, doprinose korektni i fer odnosi kako sa kupcima, tako i sa dobavljačima. Na taj način Sladara je stekla reputaciju pouzdanog i poverljivog partnera, koji uvek i na vreme ispunjava sve preuzete obaveze.

2018-10-30T10:39:51+00:00 March 19th, 2018|Ko smo mi?|