Početna » Pileća krilca u medu i pivu

Pileća krilca u medu i pivu

Potrebni sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 dl svetlog piva
  • 2 kašike suvog začina
  • 2 kašičice karija
  • 80 g maslaca
  • 60 g meda

Priprema

Pileća krilca posuti suvim začinom i karijem. Potom ih preliti medom i ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi jedan sat, kako bi marinada ravnomerno obuhvatila sve delove mesa. U toku mariniranja preporučujemo da krilca okrenete 2 do 3 puta da bi se bolje natopila.

Sledeći korak je ocediti krilca od marinade i propržiti ih tridesetak minuta na vrelom maslacu. Ovako zapržena preliti marinadom i u tiganj dodati 1 dl piva. Smanjiti vatru i ovako natopljena krilca, lagano dinstati oko 40 minuta. U toku dinstanja povremeno dodavati preostalo pivo.

2018-08-30T17:19:44+00:00 March 19th, 2018|Hrana i pivo|